Adres:Kasteel 1A
7741 GC Coevorden
Telefoon:0524-524419
Email:info@heerenvancoevorden.nl

Valentijnsdag 2018

Valentijnsdag, de dag van de liefde komt er weer aan!

Maar waarom vieren wij dit eigenlijk? Helaas is er niemand die daar precies het antwoord op heeft maar wel is het enig sinds te achter halen!

Terug in de tijd!

Zo beginnen de vogels met paren op 14 februari en de bloemetjes beginnen te groeien! Ook geloven mensen dat het ontstaan is door een man genaamd Valentinus, die geleefd moet hebben in de 3e eeuw na Christus. Dit was een priester die bekend stond om zijn goede daden, hij hielp de zieken, ouderen en de armen. Hij gaf iedereen die hij geholpen had een bloem als teken van zijn dankbaarheid. Valentinus werd op 14 februari in het jaar 207 als heilig verklaard. In deze tijd was het niet gebruikelijk om openlijk de liefde aan iemand te uiten. Maar op 14 februari in het jaar 2017 werd er dankzij Valentinus een uitzondering gemaakt. Op 14 februari liet iedereen aan elkaar weten hoeveel ze van iemand hielden of hoe aardig ze iemand vonden.

Al jaren laten geliefden op 14 februari extra weten dat ze van elkaar houden.

Romantisch dineren?

Genieten van een heerlijk romantisch diner op woensdag 14 februari 2018?
Verras jouw geliefde met een heerlijk diner! De eerste reserveringen zijn al binnen, dus wees er snel bij. Reserveren via 0524-524419 of via info@heerenvancoevorden.nl

Valentijsdag diner Grand café de Heeren van Coevorden


maatwerk web applicatie dotsolutions